torsdag 24 februari 2011

Man bara måste älska skolans skrivare...

Nu har jag lämnat in c-uppsatsen igen igen igen igen igen igen, men nu ska de väl ändå vara för sista gången. *håller tummarna*

Mittuniversitetet måste ha världen bästa tekniknisse. Så är det bara. *ironisk*
Klassen har pratat om att få rengöringsdukar till datorskärmarna för att rengöra dem (vem är det som petar på datorskärmarna egentligen?), när vi frågade tekniknissen om det svarade han
– Nej det blir inga såna, för då måste jag beställa nya när dom är slut.
Euuum nähä, menar du att du behöver beställa nya när dom är slut?! De var ju en nyhet.
Andan från tekniknissen var den samma när en negativscanner (alltså negativ som i gamla kameror, Elina och Hanna ni får googla och ta reda på vad de är, de var innan digitalkamerans tid vettni) efterfrågades, till saken hör att det finns en sådan på skolan så frågan blev snarare om den kunde installeras på en dator. Det gick inte, för då behövde ju tekniknissen installera den. De var hans svar, att då var han tvungen att installera den. Men är inte de tekniknissens jobb?
Idag var de skrivarsystemet som inte fungerade. De drogs printcredits för saker man inte fick ut, och om dom kom ut så gjorde dom de fyra timmar senare.
Ana skrev ut igår kväll, i morse kom papprena ut...
De var kö vid den enda skrivaren som inte hade paperjam så fort man tänkte tanken att skriva ut på den. Kösystemet verkade inte fungera, kalla personerna 1, 2, 3, 4, 5,6 och 7. Person 1 hade väntat i 20 minuter, då kommer person 6's papper ut, som bara väntat i 8 minuter. Sen kom persons 3's papper ut, den kom person 1's papper ut. Tre gånger. Ja ni fattar grejen. Tekniknissen tillkallades och han drog i lite pappersfack, suckade lite och sen skällde han ut oss för att vi inte kan skriva ut på rätt sätt. Sen gick han med orden att de nu fungerade. Det gjorde det, i fem minuter.
Sen var de trassel i den ena skrivaren igen.
De mest sjuka är väl egentligen att från de att du trycker print så försvinner de du vill skriva ut i cyberrymden innan de slutligen landar i skrivaren. Du vet inte om de har fungerat eller inte eftersom inga printcredits dras förrän den kommit ut ur skrivaren och du kan ju inte kolla om dokumentet är i skrivaren eftersom de försvinner från skrivarkön en kvart innan de kommer ut.
Imorgon ska vi skriva ut igen. Nytt kaos.
Om nu tekniknissen tycker de är så jobbigt att fixa med tekniska prylar så ska han väl ändå inte ha de jobb han har?

Inga kommentarer: