onsdag 10 augusti 2011

Vars tog sommaren vägen?

Idag när jag var ute med hundarna så hade jag jeans, strumpor (höga, inte såna låga sommarsockar), linne, tjocktröja, softshelljacka och en buff som halsduk om halsen och ÄNDÅ önskade jag att jag hade haft vantar och mössa. Det var så ruggigt kallt!
Vi har jobbat ute hela dagen och jag är fortfarande genomkall, trots regnjacka och flera tröjor och kängor. Vart in i helvete tog sommaren vägen? 12 grader kallt ute juh!
Det märks att man blivit gammal, tre gånger om dagen tar jag ett smärre berg med piller för att bota krämporna. Förutom huvudvärken som jag haft i nästan två veckor nu så har jag efter två dagar med jobb där man står på knä en enorm värk i knäna. Det är liksom inte så att de gör mindre ont när man sträcker ut benen, eller när man drar ihop dem, de gör ont hela tiden.
Efter en natt med alldeles för lite sömn konstaterade jag åt mamma och pappa att när värken i nacken och huvudet har släppt så ska jag sova, gå och lägga mig alldeles för tidigt och sen sova tills jag vaknar.
Precis som en riktig pensionär.
Måste ha varit ett riktigt party när jag fyllde år, för ute på uteplatsen ligger det ett trasigt parasoll och ett trasigt partytält som vält på varandra, två trasiga ljuslyktor och en trasig blomkruka och på bordet står de två tomma vinflaskor.
Inte minns jag att de gick så vilt till.
Eller så var de inte alls efterdyningarna efter min födelsedag. Förutom vinflaskorna då. Känns som om det är mer troligt att de var vi som inte städat bort partytältet utan lämnat de till dagen efter. Dagen efter bjöd dock på storm och det var den som tog med parasollet som välte på partytältet som välte på bordet (en gammal bänkskiva på sågbockar) som rasade ihop och allt på det for i golvet. Enda som överlevde var den fina ljuslyktan som mamma fick av Anna B när hon och hennes familj var och hälsade på.

Inga kommentarer: