tisdag 15 juli 2008

Måndag

Helt oplanerat sitter vi nu på ett hotellrum på Arlanda och klockan är halv 3 på natten.
Allt gick jättefint, taxin kom och hämtade oss klockan 6 på hotellet i Paris och tog oss till busstationen (vet ni att taxin i Paris inte tar kort? tur att A hade kontanter!) vi kom med bussen och och flyget och allt och vi kom till Skavsta. Lite trubbel där eftersom det brutit ut busstrejk medan vi var i Paris... Men efter en del väntan kom vi med en buss till centralen. Vi strosade runt i huvudstaden och shoppade i några timmar innan vi tog tåget ut till Arlanda.
Där checkade vi in A's väska som vanligt bagage och min ryggsäck som specialbagage och allt var frid och fröjd. Vi kom med planet hem till Lule och flög hela långa vägen norrut och gick in för landning på Kallax när planet plötsligt vänder uppåt igen och piloten meddelar att landningsljusen är ur funktion. Paniken spred sig på planet eftersom någon hade hört landsningshjulen.
Så det gick alltså inte att landa i Lule eftersom landningsljusen är ur funktion och det var dimma, så i väntan på vidare instruktioner landade vi i Ume. Vanligtvis i sådana situationer brukar man bussas från Ume och till Lule, men kommer ni ihåg varför vi hade problem på Skavsta? – Jo, busstrejk.
Så efter en omtankning och några timmar i Ume så fick vi flyga tillbaka till Arlanda och här sitter vi nu, på Radisson SAS hotel i SkyCity. 
Imorgon klockan 8 ungefär ska vi göra ett nytt försök att flyga till Lule, så det blir ännu en morgon då väckarklockan ringer omänskligt tidigt.
God natt, eller snarare god morgon!

Inga kommentarer: