lördag 12 juli 2008

Lördag

Idag kan vi inte komma och påstå att vi är trötta i fötterna, snarare trötta i rumporna =P
Vi tog oss till Montmartre med tunnelbanan, väl framme gjorde vi missen att ta trapporna upp...
Man bara gick runt, runt, runt, runt flera varv och varje gång man såg en trappavsats tänkte man att: nu måste vi väl ändå vara uppe? Men, nej. Det bara fortsatte!
Till slut kom vi upp på ett mysigt litet torg med en karusell och jag blev genast kär i Montmartre!
Vi började promenera mot SacreCoeur och på vägen hittade vi en mysig liten butik, full med bara änglar. Det var mobilsmycken med änglar och lampor med änglar och allt mellan himmel och jord med änglar!
Vi var lite bekväma idag och åkte tåg upp för backen till SacreCoeur =)
Det var en himla massa turister som stod i kö för att ta sig in i kyrkan så vi avstod det, fast jag hade hemskt gärna gått in...
Men vi satte oss i trappan nedanför och tittade på folk. Var en kille som låg på rygg och dribblade med en fotboll, han var väldigt duktig måste jag verkligen säga!
Sen kom en snubbe fram och villa måla av mig för att han gillade min hårfärg, han sa att det var gratis. Men jag litar inte på gratis saker, finns alltid en hake med gratis...
Så vi gick vidare för att komma iväg från honom.
Det tog tre timmar för oss att ta oss ner igen =P Därav att vi nu är trötta i rumporna.
Vi satt väldigt länge på olika ställen i parken och tittade på folk, fanns massor med roliga människor att titta på!
Plus att det regnade i typ en timme, så vi satt under ett träd för att hålla oss torra =) Regnjackan var en av de grejer jag rensade ur väskan...
Medan vi satt där och väntade på att det skulle sluta regna så kom en amerikansk familj och satte sig bredvid oss på bänken, när det slutade regna gick de ut och satte sig på gräsmattan för att se om de såg sitt resesällskap, då medan de väntade kom deras son på att jätteroligt att glida ner för backen i det hala gräset och sen ramla. Efter en stund hade han kommit på flera roliga trick, riktigt underhållande att titta på =)
Var väldigt mycket pyjamasfolk i farten i Montmartre idag, först såg vi två tjejer med resväskor (troligen amerikanskor) som hade pyjamas på sig. Den ena hade ett par rosa pyjamasbyxor med hjärtan och till ett vitt linne och rosa matchande flipflops, och den andre hade grå/röd rutiga pyjamasbyxor, ett vitt linne även hon och till UGG-stövlar.
Sen kom en stor skallig karl gåendes uppför trapporna i något som såg ut som en svart sidenpyjamas, senare när vi varit och köpt mackor och gick tillbaka upp till gräsmattorna så vi honom och hans sällskap komma ner igen.
Finns väldigt många japanska turister här i Paris, en japanska skulle sätta sig i sluttningen framför oss, så de kunde ta en bild framför SacreCoeur. Problemet var bara att hon hade en minikjol, tog väldigt lång tid innnan hon lyckades sätta sig ner, tillslut fick hennes väninnor hålla en jacka framför benen på henne så hon kunde sätta sig.
Och i förrgår när vi var vid Eiffeltornet var det ett gäng japaner som radade upp sig med militärerna som patrullerade området vid Eiffeltornet, så de skulle få en bild på sig själva, militärerna och Eiffeltornet.
Fransoser verkar vara väldigt keliga av sig. De myser och pussas och har sig väldigt offentligt, eller så är det bara vi som är väldigt lagoma svenskar...
Fast jag tycker att karln som masserade sitt damsällskaps bröst mitt på gatan gick lite väl långt!
Nedanför trapporna i parken såg vi ett par äldre herrar som stiftade ny bekantskap med varandra, började med att de ville ha bilder av sig själva framför SacreCoeur. Båda behövde nog sällskap.
Tyvärr såg vi inte Johnny Depp, antigen var han någon annanstans eller så missade vi bara han.
Men jag fick mig en kopp kaffe i alla fall =)



A söker skydd undan regnet


Inga kommentarer: