fredag 10 juli 2009

Mackor, tepåsar och 25 liter kaffe

Var sista dagen på jobbet idag, känns lite sorgligt. För hur jag än gnäller över de konservativa och snobbiga människorna so arbetar på företaget som har hand om vattenkraftvärk och elström så gillar jag att sköta deras café.
Det bästa är att det bara är jag som jobbar där, så man blir sin egen chef och får göra som man vill. Sen händer det inte så mycket på somrarna, de flesta är på semester. Men jag har ändå brett cirka 70 mackor om dagen och kokat 50 liter kaffe om dagen.
Trots ensidigheten så gillar jag det =)
Fast det har varit rörigt den här veckan på grund av byggnationerna. Under några dagar så var de ve och fasa tvungna att dricka kaffe ur pappmuggar! Oj vad dessa konservativa människor hade svårt för detta tillfälliga arrangemang! Och det roliga är att när väl allt var "som vanligt" igen så gnällde dom på det med! För då hittade dom inte muggarna, som ju stod där porslinsmuggarna alltid brukar stå...
Sen ska jag haka på en klasskompis tankar om folks bristande etikett i affärer. Fast mina handlar då om folks bristande etikett vad gäller uppförande på fik...
Vad gör man med den använda tepåsen? Normalt slänger man den i soporna, men inte på företaget där jag jobbar, nej där knölar man ner dem i den smutsiga muggen (med tillhörande pappersförpackning) och ställer muggen upp och ner i backarna för disk. Varför? Det är inte så att jag gärna vänder på alla muggarna för att se om där finns tepåsar eller servetter (även sådana knölas ner i muggarna) innan jag sätter backarna i diskmaskinen... Sen har jag funderat på varför man ska klistra etiketterna från frukten på de (sprillans nya) borden?
Jag kan efter observationer konstatera att detta beteende främst finns hos de manliga besökarna, de äldre manliga besökarna. Ibland funderade jag över om dessa män ens vet hur man äter, om det är så att deras fruar matar dom eller nå? Hur gör dessa karlar om deras fruar åker på semester? De verkar inte ens veta hur micron fungerar...
En dag hade någons köttfärssås exploderat i micron, så för min del var det bara att storstäda, varför använder de inte plastkåporna som tillhör micron???
Men det finns även många trevliga männsikor där och det överväger helt klart allt det tråkiga =)
De sista dagarna gav kaffemaskinen upp så jag fick brygga 25 liter kaffe (x2, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen) i en vanlig liten bryggare =)

Lite kuriosa om min arbetsplats är att den har viss New York känsla, inte av den anledningen att Luleå kallas för Lilla- Manhattan (Vi har raka gator i nord-sydlig och öst-västlig riktning), utan för att man ser rakt in i kontoren på Kulturens Hus. Eller man anar en bit himmel om man står på rätt ställe på terassen. Förut hade denna bruna fula byggnad stans bästa utsikt, men nu tillhör den utsikten biblioteket i Kulturens Hus.

New York-känsla
Där bakom, i det bruna huset jobbade jag, fast i flygeln som döljs av den stora grå kolossen

Inga kommentarer: