torsdag 15 december 2011

Plötsligt händer det

Du vet hur det är, du ska egentligen köpa något annat, kanske tuggummi eller ett frimärke och så ser du de färgglada skraplotterna och du köper en med hoppet om att kanske är nu det plötsligt händer. Det kanske är just den här gången du får tre likadana värden. Fast du egentligen vet att du får nio olika värden. Eller åtminstone inte mer än två av samma. Men du köper det ändå.
Det är samma med blodapelsiner. Du ska egentligen köpa något annat, kanske äpplen eller kanske helt vanliga orangea apelsiner och så ser du dem ligga där i en låda, inlindade i rött prassligt papper och du tänker att du kanske kanske får en röd en, just den här gången. Plötsligt händer det, precis som de säger i reklamen för de klassiska skraplotterna. Du vet att den inte är röd, precis som du vet att du får nio olika värden på skraplotten, men kanske kanske att den åtminstone är lite åt det röda hållet i ena änden. Precis som att du på sin höjd får två likadan värden på skraplotten.
När du kommer hem från affären skrapar du din lott och får nio olika värden, och du skalar din frukt, som är såld som en blodapelsin, och känner besvikelsen komma över dig. Inte det minsta lilla röd i köttet. Trots att du valde dom apelsiner som hade rödast skal.
Köpa blodapelsiner är som att vinna på skraplott, plötsligt händer det. 
Det har bara inte hänt ännu.

Inga kommentarer: